A 2018-as VB résztvevői - Argentína

2018.04.22

Habár még van egy kis idő a 2018-as Világ Bajnokságig, de addig is, hogy ne unatkozzatok, indítunk egy új rovatot, ahol bemutatjuk a résztvevő országokat. Elsőként Argentínáról olvashattok.

Érdekességek az országról

Argentína a föld 8. legnagyobb országa, fővárosa Buenos Aires. Hivatalos nyelve a spanyol. Körülbelül 43 millióan élnek itt. Államformája: Elnöki Köztársaság. Az ország államfője Mauricio Marci.

Az út a VB-re

Mivel Dél-Amerikában úgy bonyolítják le a qualifikációt, hogy minden ország játszik mindenkivel, így nagyon nehéz dolguk volt az argentinoknak. Sokáig úgy tűnt, hogy lemaradnak a VB-ről, de az utolsó meccsen 3-1 legyőzték Ecuadort, és Chile kikapott + Kolumbia és Peru döntetlent játszott, így felkerültek a 3. helyre ( Az első 4 automatikusan kijut a VB-re, míg az 5.-nek selejtezőt kell játszania.), aminek Chile látta kárát, mivel így ők kiestek.

Kulcsjátékos

Minden nemzet keretéből kiválasztunk 1-1 kulcsjátékost, aki itt a csapatkapitány, Lionel Messi lett, de mellette nagyon sok kiváló argentin játékos van, mint Aguero, Higuain vagy Dybala. Úgy gondolom, hogy nem nagyon kell bemutatni az 5-szörös aranylabdás játékost, aki tegnap nyerte meg a Spanyol Kupát, és hatalmas szerepe volt abban, hogy most Argentínáról írhatok. Messi 123-szor ölthette magára a címeres mezt, s ezen a találkozókon 61 gólt szerzett.

Argentína a D-csoportba került, ahol Izland, Horvátország és Nigéria található még.

Szerintetek meddig jutnak az argentinok a 2018-as VB-n?

/Csaszi/