A 2018-as idény csapatai - Red Bull

2018.03.20

Folytatódik Forma-1-es rovatunk melyben a 2018-as szezon csapatait mutatjuk be. Március 24-én már kezdődik a szezon Melbourneban, így nem áll sok idő rendelkezésünkre, ezért érdemes lesz minden nap figyelni facebook oldalunkat (Sportplatz - Sport ami feltölt). Nyolcadiknak a Red Bull csapatát mutatjuk be.

A Red Bull a tavalyi konstruktőri bajnokságot a harmadik helyen zárta 368 ponttal. Max Verstappent a szezon első felében rengeteg technikai hiba hátráltatta, összesen 7 versenyen nem ért célba, igaz volt, hogy baleset miatt esett ki. A két pilóta a elpattanókra remekül lecsapott, Verstappen két nagydíjat nyert, míg Ricciardo egyet. A Red Bull elsők között mutatta be idei modelljét, de egy úgy nevezett álcafestéssel. Azonban a színezés később visszatért az eredetire. A  bajnoki cím még nem lehet reális cél a csapat számára, de a Ferrari megszorongatása megvalósulhat. A konstruktőri tabellán a 2. hely meglehet, persze csak akkor, ha Kimi Räikkönen nem tudja hozni azt a szintet amit várnak tőle és az energiaital gyártó csapat pilótái pedig erőn felül teljesítenek. 

A csapat adatlapja: 

Központ: Milton Keynes

Csapatfőnök: Christian Horner

Versenyek száma: 244

Győzelmek: 55

Pole-pozíciók: 58

Dobogós helyezések: 148

VB címek: 4

Pilóták:

A pilótapáros nem változott az idén is Daniel Ricciardo és Max Verstappen vezeti az Adrian Newey által tervezett autót. 

                                       Daniel Ricciardo

Ricciardo már a negyedik szezonját kezdi meg a Red Bull pilótájaként. 2014-ben és 2016-ban az egyéni bajnokság 3. helyén zárt, a reális cél idén is ez a pozíció megszerzése lehet az ausztrál számára. Ricciardo az előző idényben 9 dobogós helyet ért el, s 200 pontot szerzett, ezzel a két Ferrari és a két Mercedes pilóta mögött zárt. Ricciardo komoly versenyre készülhet csapaton belüli is, ha Verstappent nem hátráltatja a technika akkor simán felveszi tapasztaltabb csapattársával a versenyt. A 28 éves ausztrál pilótának a szezon végéig szól a szerződése a Red Bullal, így a következő pilótapiacot, majd ő lendítheti fel - persze, ha addig nem hosszabbít a Red Bullal. 

Ricciardo adatlapja: 

Született: 1989. július 1.

Legrangosabb sorozat, melyet megnyert: brit Formula 3 (2009)

A Forma-1-ben:

Csapatai: Hispania, Toro Rossó, Red Bull

Nagydíjak száma: 129

Győzelmek: 5

Pole pozíció(k): 1

Dobogós helyezések: 27

VB pontok: 816

Legjobb VB helyezés: 3. (2014,2016)

Rajtszáma: 3

                                             Max Verstappen

Max Verstappen 2016-ban első Red Bullos nagydíját rögtön megnyerte a 2017-es éve azonban nem alakult ilyen jól. Kínában remek versenyzéssel a harmadik helyen zárt, de ezután mélyrepülésbe kezdett. A következő 7 futamból ötöt nem fejezett be, főként technikai problémák miatt. A szezon végére összeállt minden két futamot megnyert, s a bajnokság 6. helyén zárt. Az autó vélhetően a dobogós helyezésekre jó lesz az idén is, és a Mercedes illetve a Ferrari esetleges hibáit kihasználva akár futamokat is nyerhet. Az kétségtelen, hogy a 20 éves holland előbb-utóbb a bajnoki címért fog küzdeni, de ez aligha valósulhat meg már a 2018-as idényben. 

Verstappen adatlapja:

Született: 1997. szeptember 30.

Legrangosabb sorozat, melyet megnyert: -

A Forma-1-ben:

Csapatai:  Toro Rossó, Red Bull

Nagydíjak száma: 60

Győzelmek: 3

Dobogós helyezések: 11

VB pontok: 421

Rajtszáma: 33


Mit mutat a teszt?

Remek teszten van túl  a Red Bull. Verstappen és Ricciardo is autózott szinte tökéletes kört, s nem hátráltatta őket műszaki hiba, úgy néz ki idén megbízható lehet a Red Bull.

A Red Bull VB helyezésére tipp: 2. 


/Zoli/