A 2018-as idény csapatai - Mercedes

2018.03.22

Utolsóként a bajnoki címvédő, Mercedes csapatát mutatjuk be.

A Mercedes a legutóbbi 4 idényben a konstruktőri bajnoki cím mellett az egyéni bajnokságot is megnyerte. A 2017-es idényben volt a legkisebb a csapat fölénye, a Ferrari nagyon közel járt a németekhez, de ismét Hamiltonék örülhettek. A Ferrari és a Red Bull lehet a legkomolyabb ellenfél, de könnyen meglehet, hogy ebben az esztendőben is az ezüstnyilak fognak dominálni. Az autó jelentős változásokon nem ment keresztül, legalábbis kívülről, az autó belsején azonban biztosan sokat dolgoztak James Alilisonék. A színezés a szokásos, szürke egy kis feketével és zölddel megspékelve.

A csapat adatlapja:

Székhely: Barackley

Csapatfőnök: Toto Wolf

Versenyek száma: 168

Győzelmek: 76

Dobogós helyezések: 154

Pole-pozíciók: 88

VB címek: 4 (konstruktőri)

Pilóták: 

A pilótapáros változatlan, Hamilton mellett idén is Bottas vezetheti majd a Mercedes egyik autóját.

                                        Lewis Hamilton

A bajnoki címvédő már a 11. szezonját kezdi meg a királykategóriában. Hamilton tavaly Sebastian Vettellel küzdött nagyot a világbajnoki címért. A szezon első felében a németnek állt a zászló, a második félszezonban viszont Hamilton lehengerlő teljesítményének köszönhetően megszerezte negyedik VB címét. 2018-ban is minden bizonnyal ők ketten lesznek a VB trófea legnagyobb várományosai. Mindkettőjük 4 VB elsőséggel rendelkezik, különös presztízs kérdés lehet, hogy melyik pilóta szerzi meg előbb az ötödik egyéni bajnoki címét. Hamilton állítása szerint még mindig nagyon motivált és legalább két-három évig még szeretne versenyezni a legmagasabb szinten. 

Hamilton adatlapja:

Született: 1985. január 7.

Legrangosabb sorozat, melyet megnyert: Forma-1 (4x) 

A Forma-1-ben:

Csapatai: Mclaren, Mercedes

Nagydíjak száma: 208

Győzelmek: 62

Pole-pozíciók: 72

Dobogós helyezések: 117

Vb pontok: 2610

Rajtszáma: 44

                                             Valtteri Bottas

Valtteri Bottas tavaly Nico Rosberg váratlan visszavonulása után került képbe a Marcedesnél. Akkor csak egy évre szóló szerződést kapott, de mivel Toto Wolfék megvoltak elégedve a teljesítményével újabb egy évre szerződést kötöttek vele. Hamilton mögött tökéletes második számú versenyző, persze kérdés, hogy Bottas meddig elégszik meg ezzel a helyzettel, de egyelőre úgy tűnik remek a kapcsolata Lewis Hamiltonnal. A pilótapáros erősebbnek tűnik, mint a Ferrarié, így ha valóban versenyképes a Merci, akkor a konstruktőri bajnokság jó eséllyel meglesz. 

Bottas adatlapja:

Született: 1989. augusztus 28.

Legrangosabb sorozat, melyet megnyert: GP3 (2011)

A Forma-1-ben:

Nagydíjak száma: 97

Győzelmek: 3

Pole-pozíciók: 4

Dobogós helyezések: 22

Vb pontok: 716

Rajtszáma: 77


Mit mutat a teszt?

Megbízhatóságra a Mercedes jelesre vizsgázott, és erre ment rá igazán a csapat. A tempójuk is jónak tűnik, de csak kétszer végzett Mercedes pilóta a tesztnap élén, mivel többször is hosszútávot futottak. 

A Mercedes VB helyezésére tipp: 1.

A Forma-1 2018-as szezonja március 24-én veszi kezdetét, de az első időmérőt szombaton magyar idő szerint 7:00-kor rendezik.


/Zoli/