A 2018-as idény csapatai - Haas

2018.03.15

Folytatódik Forma-1-es rovatunk melyben a 2018-as szezon csapatait mutatjuk be. Március 24-én már kezdődik a szezon Melbourneban, így nem áll sok idő rendelkezésünkre, ezért érdemes lesz minden nap figyelni facebook oldalunkat (Sportplatz - Sport ami feltölt). Negyediknek a Haas csapatát mutatjuk be.

Elsőként a Haas-Ferrari mutatta be idei modelljét. Valentin napon a Twitetren csodálhatta meg a közönség a Haas új autóját. Tavaly a Ferrari fiókcsapatának számított az amerikai egyesület, ám idén egyértelműen az Alfa Romeo Sauber lépett elő a maranellóiak első számú partnerének. Az autó sokat nem változott a tavalyihoz képest, külsőleg a halo a legszembetűnőbb változás. A fényezés a 2016-os és a 2017-es modellnek a keveréke. Ebben a szezonban komoly babérokra tör az istálló. Szeretnének a középmezőny elejére kerülni, s minél közelebb férkőzni a nagy csapatokhoz.

A csapat adatlapja:

Központ: Kannapolis

Csapatfőnök: Guenther Steiner

Versenyek száma: 41

Győzelmek: 0

Pole-pozíciók: 0

Dobogós helyezések: 0

Legjobb VB helyezés: 8. (2016 & 2017)

Pilóták:

A pilótapáros nem változott. Idén is Romain Grosjean és Kevin Magnussen vezeti az autókat. 

                                        Romain Grosjean

Grosjean hetedik teljes idényét kezdi meg a Forma-1-ben. Első teljes szezonjában nagyon balhés pilóta volt, több balesetben is vétkes volt. 2012-ben a belga nagydíj rajtjánál tömegkarambolt okozott, így 1 futamtól eltiltották. Ebből talán tanult a francia, mivel ezután nem voltak nagyobb hibái, mára pedig a mezőny egyik legkiegyensúlyozottabb pilótája. 2013-ban a Lotusnál futotta karrierje legjobb évét. Abban a szezonban 6-szor állhatott dobogóra, s 132 pontot gyűjtött össze. Ezt követte pályafutása legrosszabb éve, ekkor csak 8 pontot szerzett a förtelmesen gyenge Lotussal. A 2016-os évre váltott, s igazolta el az új csapathoz, a Haashoz. Az amerikai alakulatnál mindkét évében az egyéni tabella 13. helyén zárt, s csapattársait legyőzte. Amennyiben az autó jó lesz, Grosjean minden bizonnyal ki fogja hozni belőle a maximumot. 

Grosjean adatlapja:

Született: 1986. április 17. 

Legrangosabb sorozat, melyet megnyert: GP2 (2011)

A Forma-1-ben:

Csapatai: Renault, Lotus, Haas

Nagydíjak száma: 122

Dobogós helyek: 10

VB pontok: 344

Rajtszáma: 8

                                      Kevin Magnussen

Magnussen 2014-ben a Mclaren színeiben mutatkozott eb a Forma-1-ben. Első futamán rögtön a dobogón végzett, igaz ezt azóta sem tudta megismételni. Tapasztaltabb csapattársa, Jenson Button simán előtte végzett az összetettben. Az új szezonban már nem számított rá a Mclaren, így csapat nélkül maradt. 2016-ban a Renaultnál tért vissza. A gyengécske Renault-val 7 pontot szerzett. 2017-re került a Haashoz, ahol próbálta tartani a lépést a csapat első számú pilótájával, de végül Grosjean 10 ponttal többet szerzett nála. Mindenesetre Magnussen egy jó középmezőnybeli pilóta, s az idén már talán még közelebb lehet csapattársához.

Magnussen adatlapja:

Született: 1992. október 5.

Legrangosabb sorozat, melyet megnyert: Formula Renault 3.5 Series (2013)

A Forma-1-ben:

Csapatai: Mclaren, Renault, Haas

Nagydíjak száma: 60

 VB Pontok: 81

Rajtszáma: 20


A csapat tesztpilótája, a mindössze 19 éves Santino Ferrucci.


Mit mutat a teszt?

A teszteken megbízható és meglehetősen gyors volt a Haas-Ferrari. A tesztek alapján a negyedik erőnek tűnt Gene Haas csapata, persze a versenytempóban meglehet, hogy jobb lesz a Renault, a Mcalren vagy éppen a Force India. 

A Haas VB helyezésére tipp: 7.  


/Zoli/