A 2018-as idény csapatai - Ferrari

2018.03.22

Folytatódik Forma-1-es rovatunk melyben a 2018-as szezon csapatait mutatjuk be. Március 24-én már kezdődik a szezon Melbourneban, így nem áll sok idő rendelkezésünkre, ezért érdemes lesz minden nap figyelni facebook oldalunkat (Sportplatz - Sport ami feltölt). Kilencediknek a Ferrari csapatát mutatjuk be.

A Ferrari 10 év után újra a csúcsra vágyna. Egyéni bajnoki címet legutóbb 2007-ben nyert a maranellói csapat, konstruktőri bajnok pedig 2008-ban volt. Tavaly 5 év után volt komoly sanszuk a bajnoki címre, de Hamiltonnak jobban összeálltak a dolgok. Az idén az a cél, hogy a Ferrari és Sebastian Vettel is visszatérjen a csúcsra. Az idei autón látszólag sok újítás nincsen, a színezés annyiban változott, hogy még több lett a piros az autón. Vélhetően a Mercedes lesz a legkomolyabb ellenfél, de a Red Bullt sem szabad leírni.

A csapat adatlapja:

Székhely: Maranello

Csapatfőnök: Maurizio Arrivabene

Versenyek száma: 949

Győzelmek: 229

Pole-pozíciók: 213

Dobogós helyezések: 727

VB címek: 16 (konstruktőri)

Pilóták:

A pilóta páros nem változott. Idén is Sebastian Vettel lesz az első számú versenyző, mellette pedig Kimi Räikkönen újabb egy évet kapott. 

                                         Sebastian Vettel

Sebastian Vettel 2013 után először szállt versenybe igazán esélyesként a VB címért. Összejött a várva várt csata Hamilton és Vettel egymással küzdött. A szezon első felében a német volt a jobb, ám a második felében Hamilton lehengerlő formájának köszönhetően már Mexikóban bebiztosította bajnoki címét. Vettel idén újult erővel néz szembe a Forma-1 négyszeres brit világbajnokával. A csapat mindent megtesz Vettel ötödik VB címéért, a csapattársat Kimi Räikkönent is egyértelműen besorolják Vettel mögé, ha szükséges. Vettel 3 év alatt 8 győzelmet ért el a Ferrarival, ebből ötöt 2017-ben. A német bízik a feljebb lépésben, ezért maradt a Ferrarinál, s 2020-ig érvényes szerződést írt alá  maranellói csapathoz. 

Vettel adatlapja: 

Született: 1987. július 3. 

Legrangosabb sorozat, melyet megnyert: Forma-1 (4x)

A Forma-1-ben:

Csapatai: BMW Sauber, Toro Rossó, Red Bull, Ferrari

Nagydíjak száma: 198

Győzelmek: 47

Pole-pozíciók: 50

Dobogós helyezések: 99

VB pontok: 2425

Rajtszáma: 5

                                              Kimi Räikkönen

Kimi Räikkönen már az ötödik szezonját kezdi meg második Ferraris időszakában. Az elmúlt négy szezonban egyetlen futamot sem nyert meg a finn, de a csapat évről-évre bizalmat szavaz neki. Räikkönen az idén már 39 éves lesz, számára minden idény egy ajándék, komoly céljai nincsenek, mivel egyértelműen másodhegedűs Vettel mögött. Egyelőre még hozza azokat az eredményeket, melyek egy második számú pilótától elvárhatók, így a csapat nem érzi szükségesnek lecserélését. 

Raikkönen adatlapja:

Született: 1979. október 17.

Legrangosabb sorozat, melyet megnyert: Forma-1 (2007)

A Forma-1-ben:

Csapatai: Sauber, Mclaren, Ferrari, Lotus

Nagydíjak száma: 270

Győzelmek: 20

Pole-pozíciók: 17

Dobogós helyezések: 91

Vb pontok: 1565

Rajtszáma: 7

A csapat tesztpilótája Danyil Kvyat. 

Mit mutat a teszt?

A Ferrari volt a leggyorsabb a teszt során, és a megbízhatósággal nem volt probléma. Bizakodva érkezhet a csapat Melbourneba. 

A Ferrari VB helyezésére tipp: 3. 


/Zoli/